Marmeladerot Lee sukuselvitys 2-3-polvea
ii. Karnhaar oli näyttävä ruunikko, joka teki parhaimmat ansiotekonsa jalostuksen puolella. Se kilpaili nuorena ikäluokkatasollaan ja starttasi muutaman kerran Grand Prix tasolla hyvin tuloksin, mutta loukkaantui tapaturmaisesti vain 12 vuotiaana. Hyvistä sukulinjoista tullut ja kantakirjaan hyvin pistein hyväksytty ori siirtyi siltä istumalta siitoskäyttöön, ja se vastaanottikin satoja tammoja jalostusuransa aikana. Karnhaar itse oli luonteeltaan hyvin miellyttävä ja simppeli ratsu ja sillä oli erityisen hyvä laukka sekä käynti. Oria käytettiinkin melko paljon kovapäisemmillä tammoilla helpommin käsiteltävän varsan toiveissa, ja se toimikin tässä tarkoituksessa loistavasti. Orin varsoista on havaittavissa yhtenäisenä piirteenä suuri ja tahdikas laukka, sekä pääosin oikein yhteistyöhaluinen luonne. Kovapäiseksi tai haastavaksi ei sen jälkeläisiä voinut kutsua, ja ne toimivatkin hyvin myös amatöörien opetushevosina. Karnhaarin jälkeläisistä useampi on kuitenkin myös startannut GP tasolla menestyen. Orin jälkeläisten omista varsoista ja niiden ominaisuuksista on vielä vaikea sanoa mitään, mutta varsinkin emänisänä se on osoittautunut oikein lupaavaksi periyttäjäksi. Ori lopetettiin 20 vuotiaana vanhan vamman reistailun seurauksena.
iii. Karneval on erittäin arvostetuista, vanhoista hannoverilaisista sukulinjoista polveutunut ori. Se kilpaili viisi vuotta GP tasolla sijoittuen erinomaisen hyvin, ja saaden näin melko paljon kansainvälistäkin huomiota. Ori oli kilpauransa aikana vain hyvin rajoitetusti tarjolla jalostukseen sen stressatessa pukille hyppäämistä huomattavasti. Varsinaisesti jalostukseen ori siirtyikin vasta 17-vuotiaana, kun sen kilpaura alkoi olla loppupuolellaan. Koko isänsä Saksassa asunut ori oli haluttua tavaraa myös ulkomailla, joten sille syntyikin jälkeläisiä myös useisiin muihin maihin. Luonteeltaan se oli melko vahvatahtoinen, mutta silti ihmistä kunnioittava, eikä sillä ollut selkeitä heikkouksia myöskään rakenteessa tai liikkeissä. Karnevalin jälkeläisissä on havaittavissa runsaasti isänsä lahjoja, ja sillä onkin huomattava määrä korkealla tasolla kilpailleita varsoja. Sen orijälkeläisiä on kantakirjattu erinomaisilla palkinnoilla, ja Karneval onkin sukutaulussa usein erittäin haluttu nimi, suorastaan merkki laadusta.
iie. Halesia oli pienenpuoleinen ja siro kimo koulutamma. Se kantakirjattiin melko nuorena, ja se varsoikin ensimmäisen jälkeläisensä jo neljän vanhana. Ensimmäisen varsansa jälkeen Halesia ratsutettiin, ja se kilpaili ammattilaisen ratsastamana parhaimmillaan Prix St Georges tasolla. Halesia syntyi Briteissä, mutta se myytiin yhdeksänvuotiaana eräälle maineikkaalle hannoverkasvattajalle Saksaan. Halesian ensimmäinen varsa oli tässä vaiheessa jo ehtinyt näyttää lupaavia merkkejä varsanäyttelyissä ja nuorten hevosten luokissa, ja tammalla itselläänkin oli suhteellisen hyvää kilpailunäyttöä. Tamma pysyikin samalla omistajalla loppuelämänsä ajan, tehden yhteensä 8 erinomaista varsaa. Sillä on kaksi kantakirjattua orijälkeläistä, sekä neljä ruunattua varsaa. Halesia jätti varsoilleen miellyttävää ja helppoa luonnetta, sekä siroa rakennetta, mutta pientä kokoaan tamma ei liiemmin periyttänyt eteenpäin. Lähes kaikki sen varsat ovat emäänsä isompia, vaikka niistä muutama onkin myös pienten orien jälkeläisiä. Halesia lopetettiin vaikean ähkyn seurauksesta 20 vuotiaana.
ie. Romantik oli suuri ja näyttävä tamma, jonka omat kilpailunäytöt ovat poikkeuksellisen hyvät. Se vakuutti ostajat jo nuorena näyttäytyessään laatuarvostelutapahtumissa, ja myyntiinkin viisivuotiaana melko suurella summalla kuuluisalle kilparatsastajalle. Romantik muutti Belgiaan uuden omistajansa talliin, jossa se kilpaili ensin helpompia luokkia, mutta jo kymmenvuotiaana GP tasolla. Tamma teki pitkän ja vakuuttavan kilparatsastusuran, joka päättyi lähinnä jalostustoiveiden vuoksi. Se itse oli hyvin terve koko elämänsä ajan, ja olisikin kuntonsa puolesta voinut jatkaa kilpauraansa heittämällä vielä useita vuosia. Tamma varsoi kolme varsaa, kaksi oria ja yhden tamman. Sen toinen orivarsa ruunattiin, mutta se on kilpaillut lupaavasti ja nousujohteisesti kouluratsastuksessa. Romantikin tammajälkeläinen sen sijaan on suuntautunut enemmän jalostuspuolelle, ja toimiikin siitostammana Hollannissa. Sen kaikki varsat ovat suurikokoisia ja tummia, pitkäjalkaisia hevosia. Romantikilla itsellään oli helposti koottavat ja elastiset askeleet, joissa oli paljon säädeltävyyttä. Luonteeltaan se oli hieman kuumapäinen ja vahva, mutta se annettakoon anteeksi loistavien kilpailutuloksien johdosta. Tamma menehtyi 24 vuotiaana vanhuuden vaivojen johdosta.
iei. Rowoholt oli nuori ja lupaava kouluhevonen, jonka menehtyminen liikenneonnettomuudessa oli aikanaan suuri menetys erityisesti hannoverjalostukselle. Lupaavasti kilpailu-urallaan edenneelle, intermediate tasolla starttaavalle orille oli juuri ehtinyt syntyä ensimmäinen 20 varsan ikäluokka, kun sitä kuljettanut hevosauto joutui kolariin. Ori jouduttiin lopettamaan tapahtumapaikalla vakavan jalkavamman seurauksena. Hevosen kuoleman jälkeen sen jälkeläisistä paljastui upeita urheiluhevosia, jotka ovatkin olleet haluttuja niin kilparatsastajien kuin kasvattajienkin keskuudessa. Sillä on niin kantakirjattuja ori kuin tammajälkeläisiäkin, ja usea sen jälkeläinen on noussut ajan myötä GP tasolle asti, vaikkei ori itse sinne ikinä ehtinytkään kivuta. Rowoholt omasi erinomaiset jalka-asennot ja muutenkin erittäin korrektin rakenteen, selväpäisen luonteen sekä miellyttävän ratsastettavuuden. Onkin sääli että se menehtyi niin nuorena, sillä voimme vain kuvitella mitä orista itsestäänkin olisi ehtinyt tulla, jos se olisi saanut tilaisuuden.
iee. Providentia oli siitostamma henkeen ja vereen. Se ei itse saavuttanut suuria meriittejä kilpakentillä, mutta nuorena starttasi muutamia Vaativa A-tasoisia luokkia. Se pysyi koko ikänsä samalla omistajalla, intohimoisella kasvattajalla joka oli tamman alun perin teettänytkin juuri jalostustavoitteita silmällä pitäen. Providentia edusti erinomaista modernia urheiluhevostyyppiä, ollen kevyt ja liikkeissään elastinen. Ruunikko tamma varsoi uransa aikana kymmenen varsaa, kuusi tammaa ja neljä oria. Erityisesti tammajälkeläistensä kautta se on runsaasti näkyvissä sukutauluissa, sillä jokainen sen tammajälkeläinen on saavuttanut myös kiitettävän oman jalostusuran. Ykköspalkinnolla kantakirjattu tamma oli luonteeltaan lempeä ja sympaattisen rakastettava, ja se olikin erityisen hyvä emätamma. Jälkeläistensä ansioiden johdosta se on myös saavuttanut arvonimiä. Terveitä, pitkäjalkaisia ja näyttävästi liikkuneita varsoja jättänyt tamma lopetettiin 24 vuotiaana, kun sen hampaat alkoivat vanhuuden vaivojen johdosta haurastua. (sukuselvityksen on kirjoittanut Penelopeia)
ei. Aufeis oli 166cm korkea ruunikko saksalaissyntyinen hannoverori. Aufeis oli varsasta asti ryhdikäs ja koulusuvusta polveutuen, sen elämänuraksi suuntautui kouluratsastus. Ori oli luonteeltaan miellyttämishaluinen sekä reipas, mutta samalla myös kuuliainen. Luonteen ansiosta Aufeis oli helppo hevonen ratsuttaa ja se pääsi jo nuorena kiertämään Keski-Euroopassa nuorten luokkia. Menestys oli vaihtelevaa, sillä ori jännitti ajoittain uusissa paikoissa liikkumista, minkä vuoksi kaikki suoritukset eivät olleet silmiä hiveleviä. Aufeisin saadessa lisää ikää sekä kokemusta, lopetti ori jännittämisen ja kilpailuisuorituksista tuli sujuvampia. Ori kilpaili parhaimmillaan Grand Prix tasolla, mutta kyseisellä tasolla Aufeis ei ehtinyt kisata kuin muutaman startin. Se teloi jalkansa tarhassa ollessaan ja haava ylettyi sen verran syvälle jalkaa ja vahingoitti jännettä, minkä vuoksi vaativan tason kouluntreenit ja kisaaminen olisi ollut riski. Omistaja halusi pitää oria itsellään vielä niin pitkään kuin mahdollista ja siirsi tämän siitosoriksi. Aufeisillä oli kysyntää jalostusmarkkinoilla, sillä omistaja tarjosi sitä käyttöön edulliseen hintaan. Varsoja syntyi lopulta neljäkymmentäviisi, joista suurin osa Hollanti-Saksa-Itävalta alueille, muutama muualle päin Eurooppaa. Aufeis lopetettiin 24-vuotiaana vanhuuden tuomiin vaivoihin.
eii. Aristokrat oli komea läsipäinen ruunikko, joka 167cm säkäkorkeudesta huolimatta näytti varsin pieneltä. Ori oli hieman mallia mäyräkoira. Pitkä vartalo, korkea säkä, lyhyehköt, mutta muuten varsin hyväasentoiset jalat. Aristokrat aloitti kilpailemisen jo nuorena ja ikää tullessa lisää kasvoivat luokkien vaativuus. Parhaimmillaan ori kilpaili Grand Prix tasolla, mutta vain muutamia startteja ja pääpainoisesti se kilpaili Intermediate I- ja II:sta. Aristokrat oli luonteeltaan ihmisystävällinen ja kaikin puolin helppo hevonen, jonka kanssa oli helppo kaikkea. Ori oli oikea työmyyrä ja jaksoi hioa pienen pieniä yksityiskohtia ratsastuksen aikana tunninkin. Aristokrat vahingoitti 15-vuotiaana itsensä kun tarhakaveri potkaisi jalkaan ja tällöin kilpaura myös keskeytyi. Ori kuntoutui kuitenkin hyvin, mutta siirtyi juniorien opetusmestariksi. Aristokrat kilpaili oppilaidensa kanssa milloin mitäkin tasoa ja vei varsin usein ratsastajansa palkintojenjakoon, sillä liikettä orista löytyi ja mikäli ratsastaja ei tehnyt suurempia mokia, näytti suorittaminen aina vaivattomalta. Oria ei missään vaiheessa tarjottu julkisesti jalostukseen, mutta sen kotiseudulla Saksan Düsseldorfissa muutamat lähikasvattajat kävivät astuttamassa tammansa tällä. Jälkeläisiä syntyi yhteensä yksitoista kappaletta, mutta Aristokrat ei ollut kummoinen periyttäjä, eikä selviä viitteitä orista näkynyt jälkeläisissä.
eie. Heiligenschein tutummin vain Heil oli katseita kääntävä hannovertamma, eikä syyttä. Heil oli väritykseltään kaunis kimo ja ulkonäön lisäksi tamma oli varsin näppärän näköinen myös liikkeessä. Heil oli luonteeltaan energinen ja helposti kuumuva, mikä tuotti ajoittain ongelmia kouluradoilla. Tamma kilpaili pääsääntöisesti Grand Prix tasolla ja menestyi vaihtelevasti. Heilillä ollessa hyvä määrä tuloksia, siirsi omistaja sen jalostuskäyttöön. Tiineytymisen kanssa oli ongelmia ja tamma saatiin tiineeksi vasta kahden vuoden yrityksen ja usean orin vaihdon jälkeen. Heilille syntyi loppujen lopulta kolme varsaa, minkä jälkeen tamma siirtyi siitoksesta takaisin ratsastuskäyttöön, mutta tällä kertaa opetusmestariksi kisaratsun sijaan. Tamma periytti varsoilleen energistä ja kuuliaista luonnetta, mutta omistajan pettymykseksi yksikään jälkeläinen ei ollut emän tavoin kimon värinen. Heil toimi 22-vuotiaaksi asti aktiivisessa ratsastuskäytössä, minkä jälkeen tamma siirtyi kokoaikaiselle eläkkeelle. Heiligenschein lopetettiin vuotta myöhemmin yleiskunnon heikennettyä.
ee. Efie von Koffie oli tasaisen luonteinen, ruunikko hannovertamma. Efie oli oikea sydänten valloittaja, sillä tamma omasi erinomaisen ratsastettavuuden. Efie oli energinen, mutta kuuliainen hevonen ratsastaa ja tamma oli innokas, nopea reaktioissaan sekä varma suorittaja, joka ei katsonut ratsastajan virheitä pahalla. Tamma kilpaili nuorena paljon eri ratsastajien kanssa pääsääntöisesti vaativia koululuokkia. Efie hyppäsi myös muutaman Intermediate I ja II radan kokenemmilla ratsastajilla, mutta kisaura huipulla jäi lyhyeksi kun tamma siirtyi omistajaperheen tyttären opetusratsuksi ja siirtyi kilpailemaan jälleen pienemmillä tasoilla. Tasaisena suorittaja ruusukkeita siunaantui ratsukolle usein. Jalostuskäyttöön tammaa ei koskaan käytetty kunnolla ja näin ollen Efielle syntyi vain yksi varsa. Varsomisen jälkeen tamma palasi vielä kouluradoilla kilpailemaan. Efiesta jätettiin useita ostotarjouksia, mutta omistajaperhe ei suostunut tammaansa myymään. Tamma lopetettiin kotitilallaan 21-vuotiaana pahaksi ärtyneen flunssan ja muun sairastelun seurauksena.
eei. Ebenholz oli punarautias hannoverilaisori, jonka kilpailu-ura kouluradoilla jäi harmittavan lyhyeksi. Ori aloitti lupaavasti kilpailemaan nuorena ja omasi hyvät liikkeet, minkä lisäksi Ebenholz oli kuulianen ja herkkä ratsu. Ori satutti kuitenkin jalkansa 7-vuotiaana ja samalla eläinlääkäri kielsi rankan treenaamisen, mikäli jalan haluaisi pitää käyttökuntoisena. Salvatore ehti kilpailla ennen onnettomuutta parhaimmillaan Vaativa A tason radoilla. Mitään kouluratojen kuningasta orista ei todennäköisesti kuitenkaan olisi tullut, sillä laukkaaminen sai Ebenholzin helposti kuumumaan ja samalla kouluohjelman laukkaosuus meni usein kiireiseksi ja turhan holtittomaksi, mikäli voittoprosentteja olisi tavoitellut. Jalostuskäyttöön Ebenholzia tarjottiin ja nuorena tehtyjen suoritusten ansiosta hyvää oria uskallettiin käyttää kasvattajien toimesta jalostukseen enemmänkin. Varsoja orille syntyi 43 kappaletta ja Ebenholz periytti hyvin hyvää luonnettaan sekä tasaista ratsastettavuutta. Ori lopetettiin jo 18-vuotiaana kun vanha vamma jalassa alkoi oireilemaan, eikä omistaja nähnyt järkeä pitää iäkkäämpää hevosta kipulääkkeiden voimalla hengissä.
eee. Karowe oli ruunikko, melko säpäkkä luonteinen hannovertamma. Karowe pääsi aloittamaan kisauran ikäisiään myöhemmin, sillä tamman ratsutukseen meni normaalia enemmän aikaa. Karowe oli luonteeltaan erittäin herkkä ja nopea liikkeissään, minkä vuoksi meni aikaa, että tämä hyväksyi ratsastajan selkäänsä. Luonteen vuoksi meni myös paljon aikaa siihen, että tammasta saatiin kuuliainen ratsu. Kisaradoille päästyään Karowe oli kuitenkin laatupeli, jolle pitkät ja raskaat radat eivät olleet ongelma. Tammassa oli paljon räjähtävää energiaa ja mikäli ratsastaja antoi Karowalle mahdollisuuden suorittaa tehtävän vähän sinnepäin, päätyi rata siihen, että kouluratsastuksen sijaan meininki muistutti enemmänkin laukkaradan viimeistä suoraa. Tamma oli haastava kouluratsu ja vaati ratsastajalta täydellistä keskittymistä ja jokaisen askeleen huolellista ratsastusta. Karowe siirtyi jalostuskäyttöön saavutettua muutaman Grand Prix tason sijoituksen ja sai lopulta kolme jälkeläistä. Tamma ei onneksi periyttänyt luonnettaan vaan hyvää liikemekaniikkaa varsoilleen. Karowe lopetettiin 24-vuotiaana kun hampaat alkoivat menemään huonoon kuntoon, syöminen muuttui vaikeaksi ja tamma laihtui paljon.